Hans Engell
Foredrag og debatmøder

DANSK POLITIK LIGE NU – HVAD SKER  DER OG HVORFOR?
Få en helt aktuel status. Hvad sker der bag kulisserne på Slotsholmen nu og det næste år? Hvad foregår der internt i regeringen og oppositionen?
Hans Engell leverer en super-aktuel politisk analyse, hvor politikernes slørede budskaber bliver afkodet og den aktuelle politiske dagsorden forklaret og sat ind i en sammenhæng, der er til at forstå.


ER DANMARK VED AT FALDE FRA HINANDEN – DET SPLITTEDE LAND MELLEM UDKANTEN OG KØBENHAVNERNE?
Danmark udvikler sig stærkt disse år. En del af danskerne bliver stadig rigere og oplever vækst og fremgang plus enormt høje ejendomspriser. I andre dele af landet går det den modsatte vej og kommunekasserne er tomme.
Skal vi have en ny kommunalreform og skal vi hente flere penge fra København, Aarhus og Odense til de fattigere dele af landet?
Hvor længe kan den udvikling fortsætte før vi får et virkelig oprør fra den danske provins eller Danmark revner?


YTRINGSFRIHED  ELLER  YTRINGSPLIGT?
Det er blevet farligt for offentligt ansatte at skrive indlæg eller have en mening om deres arbejdsplads eller om samfundet og politik.
Vi lever i et frit land, hvor alle har lov at sige sin mening.
Eller gør vi? Gælder ytringsfriheden ubegrænset eller hvor kan det koste jobbet?
Hvor går grænserne mellem den samfundsnyttige whistleblower og lovbryderen? Hvilke hensyn skal der tages? Og hvor går grænserne for, hvad de offentlige medarbejdere skal finde sig i?


MEDIER, MAGT OG MANIPULATION:
FAKE NEWS – FALSKE NYHEDER – Hvem snyder HVEM?
Kan vi stole på medier og politikere og hvem snyder hvem? ’Fake news’ – eller falske nyheder – er blevet samtaleemne over hele kloden.
Det var USA’s præsident, Donald Trump, der først introducerede begrebet, da hans beskyldte de amerikanske medier for at køre med ’fake news’.
Også i Danmark har begrebet ’fake news’ fået vind i sejlene. Kan vi stole på de danske medier,aviser og TV? Hvor finder man sandheden om dansk politik?
Bliver vi som tv-seere, læsere, deltagere på de sociale medier eller som vælgere snydt af medierne og politikerne. Hvor meget bliver der manipuleret og hvem bruger egentlig hvem? 


POLITIK I GAMLE DAGE: FRA ANKER TIL LØKKE
Hans Engell tager os på en underholdende og personlig rejse gennem 50 års dansk politik med statsministre, folketingsvalg, journalister, embedsmænd og vælgere.
Var alting bedre under Anker Jørgensen, Poul Schlüter og Poul Nyrup Rasmussen? Var Jens Otto Krag helt så arrogant – var Anker Jørgensen helt så folkelig? Og troede Schlüter virkelig, der ikke var ’fejet noget ind under gulvtæppet’?
Personlig og stærkt underholdende beretninger og anekdoter fra de år, hvor Danmark, dansk politik og det danske samfund og medielandskab ændrede sig under syv skiftende statsministre.


ORDSTYRER – MODERATOR – MØDELEDER
Hans Engell har årelang erfaring i at fungere som professionel ordstyrer, moderator eller konferenceleder både ved store og mindre møder og konferencer. Han benyttes ofte af foreninger, organisationer, virksomheder og politiske partier eller faglige organisationer samt f.eks. ved Folkemødet på Bornholm, årsmøder i forskellige organisationer samt under valgkampe og flerkantede politiske debatter. Hans Engell deltager gerne i planlægning og mødetilrettelæggelse forud for konferencer og lignende.I over 40 år har Hans Engell fulgt livet på Christiansborg på tætteste hold, som toppolitiker og medlem af regeringens inderkreds. Og i dag som politisk kommentator og et kildenet som få. Få ved mere om dansk politik bag kulissen end Hans Engell. Og så har han lune og humor.

Hans Engell er uddannet journalist på Berlingske Tidende 1968-78. Derefter pressechef for Poul Schlüter, 1982-87 forsvarsminister, 1988 formand for Den konservative Folketingsgruppe, 1989-93 justitsminister og derefter formand for gruppen, statsrevisor og partileder. 1998 formand for Folketingets Forsvarsudvalg. 2000-2007 Adm. chefredaktør for Ekstra Bladet.

I dag er Hans Engell politisk kommentator på TV2News (bl.a. i Besserwisserne og News &Co) og i Ekstra Bladet. Han gør sig ligeledes som forfatter (”På Slotsholmen” 1997 og ”Farvel til Slotsholmen” 2008) samt ”Den perfekte Statsminister” (2013).
For booking:


Ring +45 22 41 10 84


eller skriv til mail@fast-entertainment.dk